Noord-Holland

Enorme ravage na plofkraak op geldautomaat Sperwerlaan Amsterdam Noord

De politie is maandagochtend groots uitgerukt na een plofkraak in Amsterdam-Noord. Rond kwart voor vier was een geldautomaat bij een winkel aan de Sperwerlaan het doelwit van een plofkraak. Een harde knal was in de wijde omgeving te horen. Volgens getuigen waren er twee plofkrakers. Na hun daad wilde ze er op een scooter vandoor gaan. Toen omwonenden hard politie riepen gingen de twee er rennend vandoor. De scooter kregen ze niet gestart en hebben ze achtergelaten.

De politie is direct een grote zoekactie gestart, waarbij onder meer een helikopter is ingezet. Voor zover bekend zijn de daders nog niet gepakt. De ravage aan de geldautomaat is groot. Waar de automaat zat zit nu een groot gat. Ramen en dakpannen van een woning tegenover de geldautomaat zijn door de harde klap gesneuveld.

Op straat lag na de plofkraak geld. Vanwege de wind hebben agenten het opgeraapt en in bewaring genomen. De politie is direct een onderzoek gestart. Medewerkers van de Forensische Opsporing gaan alles veilig stellen.


Foto credit: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Gerelateerde artikelen