Gelderland

Vroege woningbrand laat brandweer groots uitrukken Viltmakersdonk Apeldoorn

De brandweer is dinsdagochtend in alle vroegte gealarmeerd voor een woningbrand aan de Viltmakersdonk in Apeldoorn.

Rond 04.30 uur kwam de 112 melding bij de brandweer binnen. De melder gaf aan dat het zou gaan om een uitslaande brand. Hierop rukte de brandweer met meerdere voertuigen uit, twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwagen kwamen ter plaatse.

Bij aankomst van de brandweer bleken er geen vlammen zichtbaar vanaf de buitenzijde. De brand woedde in een appartement op de derde etage van het appartementencomplex. Drie personen wisten tijdig de woning te verlaten. Het gaat om een man, vrouw en een klein kindje. Wel werden zij nog onderzocht in een toegesnelde ambulance en voor controle en verdere behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de officier van dienst van de politie, is de man gewond geraakt. Hij zou brandwonden hebben opgelopen.

Het appartement liep behoorlijk wat rook en waterschade op. Door het snelle ingrijpen van de brandweer is erger voorkomen.

Zes appartementen werden ontruimd, bewoners moesten zeker een uur buiten wachten. Een politieagent bood hen nog een dekentje aan.

Vanwege de grote hoeveelheid water die vrij is gekomen bij het blussen, is de elektriciteit uit gevallen. Het hele complex heeft geen stroom.

De brandende woning zal voorlopig onbewoonbaar zijn.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk, wel is bekend dat de brand is begonnen bij het bankstel in de woning.

Rond 05.30 uur konden de bewoners van de zes ontruimde woningen weer terug naar hun woning.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen