Noord-Holland

Brandende wasmachine zet huis vol rook Glazeniershorst Apeldoorn

De brandweer is vanmiddag met spoed ter plaatse gekomen bij een brand in een woning aan de Glazeniershorst in Apeldoorn.

Kort nadat de eerste tankautospuit ter plaatse was werd er middelbrand gemaakt. Hierop is nog een tankautospuit gaan rijden en even later een hoogwerker en een waterwegen.

Iedereen heeft tijdig en veilig de woning kunnen verlaten. De brandweer heeft 2 honden uit de woning gehaald. Een dierenarts was in kennis gesteld en kwam ter plaatse om de honden na te kijken, na een controle maken de honden het goed.

De oorzaak van de brand betrof een wasmachine die door onbekende redenen in de brand was gevlogen. Hierdoor kwam veel rookontwikkeling vrij. De brandweer heeft de woning geventileerd en kon daarna retour naar de kazerne.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen