Gelderland

Gemeente Apeldoorn wilt scanauto voor parkeercontroles

Als het aan de gemeente Apeldoorn ligt komt er een scanauto in Apeldoorn. Zo’n auto is uitgerust met een camera op het dak die in een oogopslag kan zien of een auto betaald heeft om te parkeren of dat deze in een zone staat waar dat niet is toegestaan.

Apeldoorn wilt op meer plekken gaan invoeren dat je parkeert en betaalt met je kenteken. Zo kan de scanauto controleren of er is betaald of dat de automobilist een vergunning heeft voor parkeren.

Vanuit de binnenstad zouden er regelmatig klachten binnenkomen van foutparkeerders. Verwacht wordt dat er door de invoering van een scan auto er meer inkomsten komen voor de overheid. De gemeente verwacht dan zo’n 70.000 euro extra binnen te krijgen.

Het zal nog wel even duren voordat de auto in gebruik kan worden genomen. Ze mikken op begin 2023.

Foto: Voorbeeld van een scanauto in Breda

Gerelateerde artikelen