Gelderland

Stomdronken trucker slingert over A1 bij Voorst en heeft 5 keer teveel op

Gisteren heeft de politie een vrachtwagenchauffeur van de A1 bij Voorst geplukt die stomdronken over de hele snelweg slingerde met zijn container combinatie.

Een oplettende melder belde direct 112 en bleef achter de vrachtwagen rijden. Dankzij de informatie die de melder door gaf aan de meldkamer kon een motoragent de vrachtwagenchauffeur een stopteken geven.

De vrachtwagenchauffeur moest een ademtest voorlopige ademtest doen langs een parkeerplaats. De ademanalyse gaf ‘F’ aan en moest daarna opnieuw een alcoholtest ondergaan op het politiebureau van Apeldoorn en blies daarbij 1120 ug/l. Dat is 5 keer de toegestane hoeveelheid voor ervaren bestuurders.

Het rijbewijs van de chauffeur werd ingevorderd en de man kreeg een rijontzegging van 14 uur. Het Openbaar Ministerie zal zich over deze zaak gaan buigen.

Foto: Politie Team Verkeer Oost-Nederland

 

Gerelateerde artikelen