Gelderland

Man zwaar bekneld, amputatie nodig bij zwaar ongeval A50 Epe

Bij een ernstig ongeval langs de A50 bij Epe is maandagavond een man zwaargewond geraakt.

De man reed vermoedelijk met hoge snelheid rechtdoor tussen de op en afrit en kwam tot stilstand tussen meerdere bomen.

Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, waaronder vier brandweerwagens en een traumahelikopter. De man zat dusdanig bekneld dat de trauma-arts ter plaatse een amputatie heeft moeten verrichtten om de man uit zijn voertuig te kunnen bevrijden.

De man zat ruim een uur bekneld in zijn voertuig. Brandweermensen uit Vaassen en Apeldoorn moesten zwaar gereedschap inzetten om de auto af te pellen. Ze gebruiken hydraulisch gereedschap om stukken auto weg te knippen, maar ook spanbanden en ratels aan de bomen bij het wrak om ruimte te creëren. Dat was nodig om ambulancepersoneel bij het slachtoffer te kunnen laten komen.

In de auto is een lachgas cilinder aangetroffen, of er een verband is tussen het ongeval en de cilinder is onbekend.

Foto’s: John Stevens/LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen