Gelderland

Stormschade houdt Apeldoornse brandweer bezig

De Apeldoornse brandweerlieden zijn donderdagochtend in alle vroegte meerdere malen gealarmeerd voor stormschade meldingen.

Rond 04.00 uur kwam de eerste melding binnen voor de brandweerlieden in Apeldoorn. Op de Oost Veluweweg in Apeldoorn- Noord, zou een boom op de weg liggen. Bij aankomst van de brandweer bleek dit allemaal wel mee te vallen. Een klein boompje kon door een paar brandweerlieden van de weg worden getrokken waarna de klus van de brandweer geklaard was.

Zo’n drie kwartier later, 04.45 uur, werden de brandweerlieden opnieuw gealarmeerd. Ditmaal voor een deel van een boom dat was afgebroken en de weg zou versperren. Bij aankomst van de brandweer bleek dit inderdaad het geval.

Met behulp van een ‘schaar’ werden takken afgeknipt waarna het deel door de brandweerlieden van de weg kon worden gehaald.

Na ongeveer 15 minuten na aankomst van de brandweer was de weg weer vrij.

De verwachting is dat de Apeldoornse brandweerlieden nog wel vaker gealarmeerd zullen voor gerelateerde meldingen.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen