Gelderland

Grootschalige controle door politie en douane A1 Apeldoorn

Op de A1 tussen Amersfoort en Apeldoorn werd donderdagmiddag en avond een grootscheepse verkeerscontrole gehouden.

Rond 15.00 uur startte de controle die gericht was op mobiel banditisme, drugs en overige criminele activiteiten zoals witwassen op te sporen en tegen te gaan. Al vrij snel hielden de motorrijders van de politie meerdere voertuigen van de weg. De voertuigen werden naar een parkeerplaats langs de A1 tussen Stroe en Kootwijk begeleid. Hier was inmiddels een grote controlecentrum opgericht.

Naast de politie waren er ook speciale diensten aanwezig. Ook de douane was aanwezig om buitenlandse vrachtwagens te controleren en personenwagens om te kijken of er geen verboden goederen werden vervoerd. De douane zette zelfs een speurhond in.

Over de gehele middag en avond werden in totaal een paar honderd voertuigen gecontroleerd.

Volgens de politie zijn er tientallen bestuurders bekeurd en mochten er in ieder geval een paar bestuurders niet verder rijden omdat deze positief testte op een drugstest. De politie doorzocht de voertuigen van deze bestuurders nog op verdovende middelen.

De exacte cijfers van de controle volgen in de loop van de dag, aldus een woordvoerder van de politie.

De politie kijkt in ieder geval terug op een geslaagde controle waar aan zeker 50 agenten en een paar douane medewerkers aan mee werkten.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen