Gelderland

[VIDEO] Politie publiceert beelden van kilometerslange achtervolging richting Apeldoorn

In februari van dit jaar was er een lange achtervolging vanaf de A1 bij Amersfoort. Een man had niet betaald bij een tankstation in Gouda. De man werd achtervolgd door politieauto’s en een politiehelikopter. De achtervolging eindigde uiteindelijk in een crash op de A1 bij Apeldoorn.

De politie publiceerde donderdag de videobeelden van deze achtervolging. Te zien is hoe de man slingert over de snelwegen. De man probeerde meermaals de politieauto’s te rammen. Dit probeerde hij opnieuw op de A1 bij Radio Kootwijk waarna hij de controle over het stuur verloor en vervolgens de middengeleider raakte. De auto vloog in brand maar de politie wist snel dit vuurtje te doven.

De man werd uiteindelijk aangehouden en kreeg een veroordeling van zestien maanden cel.

 

Gerelateerde artikelen