Gelderland

Man doodgeschoten voor woning Kervelstraat Apeldoorn

Bij een schietpartij aan de Kervelstraat in Apeldoorn, is in de nacht van woensdag op donderdag een dode gevallen. Volgens de politie gaat het om de bewoner van de woning waar de schietpartij voor plaats vond.

Omstreeks 0.50 uur kreeg de politie een verontrustende 112 melding binnen dat er een schietpartij had plaatsgevonden aan de Kervelstraat in Apeldoorn, meerdere politiewagens, ambulances en een traumahelikopter uit Amsterdam, werden opgeroepen. Bij aankomst van de politie bleek het slachtoffer in de woning te liggen. De man was zwaargewond, agenten boden eerste hulp waarna het ambulancepersoneel en de MMT- Arts de hulpverlening overnamen. De man overleed niet veel later, ondanks alle inspanningen van de hulpdiensten, alsnog aan zijn verwondingen. De traumahelikopter landde in het Mheenpark en trok ondanks de latere uren, nog redelijk wat bekijks van omwonenden die wakker werden van de laagvliegende helikopter.

De politie stelde direct bij aankomst 8 kogelhulzen veilig. Deze lagen voor de woning op straat. De omgeving werd ruim afgezet met linten, zodat de politie zo goed mogelijk onderzoek kon doen. De technische recherche en de forensische opsporing kwamen ter plaatse om het onderzoek te doen. Omdat het onderzoek nog de gehele nacht en loop van de ochtend zou gaan plaatsvinden, is er een zogenaamde PD – Unit geplaatst.

Buurtbewoners geven aan dat zij meerdere knallen hoorden en niet veel later iemand hoorde wegrennen, sommige bewoners dachten eerst dat het vuurwerk was, totdat de gehele straat gevuld was met hulpdiensten. Volgens de buurtbewoners, zou het gaan om een afrekening, vermoedelijk in het criminele circuit. Officier van Dienst Henk Slagter kan daar ter plaatse nog niets over zeggen, evenals om hoeveel daders het gaat.

Volgens Slagter is er nog niemand aangehouden. De politie zocht in de omgeving nog naar vermoedelijke daders, maar deze werden niet meer aangetroffen. De politie vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem (0800-7000).

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen