Gelderland

Scooterrijdster botst tegen politieauto tijdens korte achtervolging Apeldoorn

Een scooterrijdster heeft het afgelopen nacht wel heel bont gemaakt. De vrouw reed over de Marchantstraat ter hoogte van de Kayersdijk, toen zij van agenten een stopteken kreeg. De vrouw negeerde het stopteken en probeerde te ontkomen.

Agenten wilde de vrouw controleren en gaven haar rond 01.30 uur een stopteken om de verkeerscontrole uit te voeren. De vrouw negeerde deze en probeerde te ontkomen. Agenten zetten hierop zwaailicht en sirene aan, dit bleek geen effect te hebben. Ondertussen werden meerdere eenheden aangestuurd en was er inmiddels een achtervolging gaande. Deze was echter van korte duur. De vrouw draaide zich namelijk telkens achterom om te kijken waar de politieauto reed, hierdoor begon ze te slingeren waarna zij onderuit ging en tegen de politiewagen botste.

De achtervolging, die eindigde voor het pand van Remeha aan de Marchantstraat, was dan ook van korte duur.

Zowel de politieauto als de scooter liepen wat schade op. De politieauto had aan de rechter voorzijde wat lichte lakschade.

Agenten hebben bij de vrouw een alcohol en drugstest afgenomen. De uitkomsten hiervan zijn voor zover bekend negatief. Dit houdt dus in dat de mevrouw niet onder invloed van alcohol of drugs reed.

Volgens een agent ter plaatse krijgt de vrouw in ieder geval een proces verbaal voor het negeren van het stopteken. Ook zullen er nog wat proces-verbalen bij komen aldus de agent, welke dat zijn is nog niet bekend.

De vrouw raakte bij de val lichtgewond er hoefde echter geen ambulance ter plaatse te komen. De vrouw werd door een agent warm toegedekt met een warmte deken totdat de vrouw naar haar zorginstelling werd gebracht. Daar zal een verpleegkundige naar haar verwondingen kijken.

Vanwege het incident was een deel van de Marchantstraat korte tijd afgesloten.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen