Gelderland

Fietser in dode hoek vrachtwagen wordt aangereden Laan van Kerschoten Apeldoorn

Een fietster is dinsdagochtend gewond geraakt nadat zij met haar fiets in botsing kwam met een vrachtwagen.

Het ongeval gebeurde rond 11.00 uur op de kruising Vlijtseweg met de Laan van Kerschoten in Apeldoorn. Een vrachtwagen kwam vanaf het Zwitszalterrein en wilde links afslaan toen het mis ging. De fietster was in de dode hoek van de vrachtwagen gekomen waardoor de chauffeur de vrouw over het hoofd zag. Omstanders schoten direct te hulp en belde 112.

De politie en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse en namen de zorg van de vrouw over. De vrouw werd op een brancard gelegd en de ambulance in gereden. Daar wordt zij momenteel behandeld door het ambulancepersoneel.

De fiets van de vrouw zat vast onder het wiel van de vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur moest zijn vrachtwagen een stuk achteruit rijden zodat de inmiddels gewrongen fiets onder de vrachtwagen vandaan kon worden gehaald.

De toedracht van het ongeval wordt door de politie verder onderzocht. Het verkeer ondervond vanwege de aanrijding behoorlijk wat hinder, dit omdat de betrokken vrachtwagen de weg blokkeerde.

De vrachtwagenchauffeur heeft bij de politie een verklaring afgelegd. Hij is flink geschrokken en aangedaan door de gebeurtenis.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen