Gelderland

Wild zwijn aangereden door auto Otterloseweg Hoenderloo

Op de Otterloseweg tussen Ugchelen en Hoenderloo heeft zondagavond een aanrijding plaatsgevonden tussen een wild zwijn en een personenauto. De inzittenden van de personenauto kwamen met de schrik vrij; het dier overleefde de klap niet.

De melding kwam rond 18.00 uur binnen bij de politie nadat het wild zwijn in botsing kwam met de personenauto. De bestuurder van de personenauto probeerde het beest nog te ontwijken maar het zwijn botste alsnog tegen het achterwiel van de personenauto.

De politie schoof de melding door naar de wildbeheer eenheid. De wildbeheerder trof bij aankomst een zwaargewond zwijn aan in de berm, die plots opstond en kreukel wegliep richting het bosgebied langs de weg. De wildbeheerder heeft het zwijn uit zijn lijden moeten verlossen en moeten afschieten.

In de omgeving was een harde knal te horen toen het schot werd gelost. De wildbeheerder heeft het zwijn meegenomen.

De auto waarin de inzittenden zaten liep als gevolg van de botsing een lekke band op. Een berger is onderweg.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen