Gelderland

Veel politie op de been Drie Maagdenrotonde Apeldoorn

Maandagavond trokken meerdere groepen jongeren erop uit naar de Drie Maagdenrotonde in Apeldoorn. De rotonde staat bekend als de feestrotonde waar tijdens het EK verschillende feesten plaatsvonden.

Ook de politie was op de hoogte van de plannen van de jongeren, en waren met veel eenheden op de been. Op de rotonde zelf stonden een paar agenten en veel politiewagens reden rondjes door de wijken en over de rotonde.

De groep jongeren staken in de wijken rondom de rotonde siervuurwerk af, ook op de rotonde werden nitraten gegooid. 

Er hing een gemoedelijke sfeer aan het begin van de avond, rond 21.30 uur vertrok de politie van de rotonde in de hoop dat de jongeren ook zouden vertrekken, echter werd de sfeer alleen maar grimmiger en begonnen er vernielingen gepleegd te worden. Ook werden langsrijdende agenten uitgescholden.

Direct nadat de laatste politieauto vertrok werd er een bosschage in brand gestoken en benzine overheen gegooid, de politie kwam direct terug en stampte het vuur uit. Na een tijdje vertrokken ze weer.

Nadat de politie weer vertrokken was, was een verkeersbord aan de beurt, de paal werd afgebroken en op de rotonde gegooid samen met een hoop vuurwerk.

Ook nu reed de politie weer langs en samen met bestuurders op de rotonde legden zij het bord aan de kant, maar telkens gooiden de jongeren het bord weer terug op de straat.

Even voor 22.00 uur besloot de politie de groepen weg te sturen van de rotonde, de jongeren vertrokken van de rotonde en ook de politie verdween. Echter vrijwel direct daarna was een bushokje de sjaak.

Een jongeman op een fiets gooide het bushokje kapot met een grote steen, een omstander reed voorbij en ging achter de jongen aan, maar hij ontkwam. 

De jongeren liepen nog een tijdje rond door de wijk en stoken vuurwerk af, ook werd een kartonnen doos in brand gestoken. Na een tijdje kwam ook in de wijken de rust weer terug en gingen de jongeren naar huis. Voor zover bekend is niemand aangehouden.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen