Gelderland

Buschauffeur gewond na opmerkelijk incident Wenum Wiesel

Een buschauffeur van vervoerder Rrreis is woensdagochtend gewond geraakt bij een opmerkelijk voorval in Wenum-Wiesel. Bij het passeren van een andere stadsbus raakte een paneel los, dat dwars door een zijruit van de bus schoot en de chauffeur verwondde.

Het incident speelde zich even voor 7.00 uur af aan de Zwolseweg, tussen Apeldoorn en Vaassen. Door nog onbekende oorzaak schoot een zijplaat van een van de stadsbussen los. De chauffeur van de passerende bus werd daarop geraakt door die plaat en het rondvliegende glas.

De gewonde chauffeur wist de bus met daarin twee passagiers op het fietspad tot stilstand te brengen. Hij is behandeld door het toegesnelde ambulancepersoneel en was volgens een woordvoerder van Rrreis aanspreekbaar. Hij is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Rrreis onderzoekt hoe het kan dat het paneel kon losschieten. Voor de twee passagiers uit de beschadigde bus is vervangend vervoer geregeld.

Gerelateerde artikelen