Gelderland

Brandweer rukt uit voor hondengeluiden uit ondergrondse container Vaassen

Voorbijgangers hoorde zaterdagochtend wel een heel vreemd geluid uit een ondergrondse container komen, toen ze beter gingen luisteren leek het alsof er een hondje in de ondergrondse container zou zitten. Hierop belde zij direct de hulpdiensten.

Rond 09.30 uur rukte de brandweer en politie uit naar de ondergrondse container aan de Vulcanusweg in Vaassen, de brandweer was snel ter plaatse maar konden niet veel doen dat wachten. De ondergrondse container moest namelijk naar boven worden gehaald. Hiervoor moest er een vrachtwagen van circules ter plaatse komen. Toen deze ter plaatse kwam kon er direct actie worden ondernomen, de container werd op het grasveldje leeg gekiept en al snel bleek dat er van een “echte” hond geen sprake was. Er bleek wel een speelgoed hondje in de container te zitten die het geluid maakte.

De brandweerlieden waren opgelucht dat het geen echte hond was en konden aan de andere kant wel lachen dat het om een speelgoed hondje ging.

De vuilniszakken die op het grasveldje lagen doordat de container was leeg gekiept werden weer terug gegooid in de ondergrondse container waarna de hulpdiensten retour konden.

En het speelgoed hondje? Die is met de brandweerlieden mee als aan denken aan deze bijzondere melding.

Gerelateerde artikelen