Gelderland

Doffe klap; auto uitgebrand aan Faunastraat Apeldoorn

Een doffe knal en niet veel later een rode gloed in de straat; dat is wat de bewoners aan de Faunastraat zagen en hoorden afgelopen nacht. De auto van de buren stond volledig in brand.

Rond 01.20 uur kwam er een voorbijganger langs die de auto zag branden en direct 112 belde, ook buurtbewoners belden direct 112 waarna de brandweer met spoed ter plaatse kwam. Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig, een personenauto die rijdt op LPG Gas, al volledig in brand. De brandweerlieden hadden het vuur doormidden van twee hoge drukstralen snel onder controle.

Het nablussen nam nog enige tijd in beslag maar daarna konden de brandweerlieden retour richting de kazerne.

De ook toegesnelde politieagenten namen verklaringen op van buurtbewoners die wat gezien en of gehoord zouden hebben. Volgens een van de buurtbewoners zou er een groepje van drie personen vlak na de brand zijn weg gerend.

De politie en brandweerlieden gaan uit van brandstichting. De zwaar beschadigde auto wordt door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen