Gelderland

Straat vol met afval na brandje in vuilniswagen Oosterlaan Apeldoorn

Een brandlucht en rook in en rondom een vuilniswagen van Circulus Berkel was de aanleiding dat de Oosterlaan in Apeldoorn vol lag met plastic afval.

Rond 11.20 uur zagen de medewerkers van de vuilniswagen die bezig waren met een afval ronde dat er iets niet in orde was. Zo zou er onder meer een brandlucht zijn geroken en rook zijn gezien. Hierop gooide de vrachtwagenchauffeur de inhoud van de vrachtwagen op straat.

De toegesnelde brandweerlieden hoefde niet te blussen. Met behulp van een warmte beeld camera werd gezocht naar mogelijke warmte hotspots. Volgens een medewerker van de vuilniswagen is een brandende batterij de oorzaak geweest. De brandende batterij zorgde ervoor dat er onder andere een doek en meerdere plastic goederen waren gaan smeulen. Door snel handelen van de chauffeur is erger voorkomen.

De inhoud van de vuilniswagen zal door het bedrijf worden opgeruimd. Volgens een van de medewerkers waren zij bijna klaar met hun ronde (90 afval bakken).

De vrachtwagenchauffeur roept mensen op geen batterijen meer in hun plastic container te gooien. Het kan dus namelijk zorgen voor brand.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen