Gelderland

Opnieuw auto volledig uitgebrand in Apeldoorn, hulpdiensten vermoedden brandstichting

Opnieuw is er een auto in brand gestoken; ditmaal aan de Valeriuslaan in Apeldoorn zuid. De auto brandde compleet uit.

De brand werd rond 06.00 uur ontdekt door buurtbewoners. Zij werden wakker van een autoalarm, toen zij gingen kijken zagen ze de auto in brand staan. Zij belden direct 112, waarna zowel de brandweer als de politie met spoed ter plaatse kwamen.

Bij aankomst van de brandweer stond er een witte BMW, al volledig in brand. De brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle. Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij wat over de hele wijk was te zien.

De politie startte, terwijl brandweerlieden nog bezig waren met het blussen, direct een onderzoek in. Zo namen zij verklaringen op van buurtbewoners. Volgens de politie rende er vlak na het ontstaan van de brand iemand weg bij de auto.

De brandweerlieden waren ondertussen bezig met het nablussen van de brand. Dit nam aardig wat tijd in beslag. De auto bleek namelijk elektrisch, hierdoor moest de brandweer extra goed opletten en ter plaatse blijven, totdat de auto in een dompelcontainer is gezet. Dit gaat nog wel enige tijd duren aangezien de dompelcontainer uit Wierden moet komen.

Volgens een medewerker van het bergingsbedrijf gaat dat zeker nog één uur duren.

Foto’s: LDG Fotografie

 

Gerelateerde artikelen