Gelderland

Schilder raakt zwaargewond op dak Violierenplein Apeldoorn

Een schilder is maandagochtend zwaargewond geraakt nadat hij op een dak onderuit was gegaan. De man werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond 10.40 uur kwam de man hard ten val op het dak van jeugdcentrum Don Bosco aan het Violierenplein in Apeldoorn. Hulpdiensten rukten massaal uit, meerdere ambulances, politiewagens en brandweerwagens kwamen ter plaatse, ook een traumahelikopter landde vlak langs de drukke Eglantierlaan.

De schilder zou volgens getuigen onderuit zijn gegleden waarna hij hard ten val kwam. De hulpdiensten hebben de man gestabiliseerd waarna hij met behulp van de hoogwerker van de brandweer naar beneden kon worden gehesen. Nadat de MMT arts de man had gestabiliseerd en onderzocht werd hij met spoed overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis.

De politie heeft verklaringen opgenomen van getuigen. Het incident trok veel bekijks omdat het vlak naast een druk winkelcentrum was gebeurd.

Na ongeveer 25 minuten steeg de traumahelikopter weer op waarna hij retour ging richting Amsterdam.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen