Gelderland

Enorme ravage op kruising in Apeldoorn, bestuurder test positief op drugs

Bij een ongeval tussen twee personenauto’s in Apeldoorn, is een persoon gewond geraakt. Het gaat om de bestuurder van de zwarte Seat.

Het ongeval gebeurde iets voor middernacht op de kruising Edisonlaan met de Vlijtseweg in Apeldoorn. Hulpdiensten waaronder twee ambulances waren snel ter plaatse. Bij aankomst was al direct duidelijk dat het om een forse klapper ging, door de botsing was een van de twee personenauto’s in een naast gelegen sloot tot stilstand gekomen.

In de auto die in de sloot belandde, zaten drie mannen. De bestuurder is door het ambulancepersoneel onderzocht en behandeld maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De overige twee kwamen met de schrik vrij.

De bestuurder van de zwarte Seat bleek er slechter aan toe, hij werd door het ambulancepersoneel mee genomen naar het Gelre Ziekenhuis voor verdere behandeling en onderzoek. Daar zal de man ook nog bloed moeten afstaan, het vermoeden bestaat namelijk dat de man onder invloed reed van drugs. In zijn auto werd drugs aangetroffen waarna agenten een drugstest van de man afnamen, deze sloeg positief aan. Ook bleek de man tijdens het rijden geen gordel te hebben gedragen.

Volgens de politie gaat het om een voorrangsfout; de zwarte Seat wilde vanaf de Vlijtseweg rechtdoor in de richting van de Anklaarseweg maar gaf de van rechts komende Opel geen voorrang met een ‘harde’ botsing als gevolg.

Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgesleept en zullen naar alle waarschijnlijkheid total los worden verklaard.

Het wegdek werd nadat beide voertuigen waren afgesleept, gereinigd. Er was namelijk bij een van de voertuigen een forse olie lekkage ontstaan wat zorgde voor een behoorlijk oliespoor op het wegdek.

Na zo’n anderhalf uur werd de weg weer vrijgegeven voor verkeer.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen