Gelderland

Zendmasten in Beekbergen en Loenen in brand, politie gaat uit van brandstichting

Een zendmast heeft langs de A50 ter hoogte van de Reeënbergweg in Beekbergen, volledig in brand gestaan.

De brandweer kreeg iets na 02.00 uur een melding binnen dat er vlammen waren gezien vanaf de A50 bij Beekbergen en dat er een zendmast in brand zou staan. De brandweer rukte direct met drie voertuigen uit, een blusvoertuig, een officier van dienst en een hoogwerker. Bij aankomst bleek de zendmast inderdaad volledig in brand te staan en waren de vlammen goed zichtbaar in de omgeving.

De brandweer kon het vuur na enige tijd blussen, met behulp van onder meer de hoogwerker. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk en zal moeten worden onderzocht maar de politie vermoed brandstichting.

Een paar kilometer verderop brandde er ook een zendmast. Deze stond langs de A50 bij Loenen. De brandweer had het vuur snel geblust. Ook bij deze brand houdt de brandweer rekening met brandstichting.

De recherche gaat vrijdag in de loop van de dag verder onderzoek doen naar de branden.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen