Gelderland

Flinke schade bij ongeval op kruising Matenpoort Apeldoorn

Op de kruising Matenpoort met de Burgermeester Jhr. Quarles van Uffordlaan in Apeldoorn is dinsdagmiddag een ongeluk gebeurd tussen twee personenauto’s. Hierbij raakte één bestuurder gewond.

Het ongeval gebeurde iets na 13.30 uur. Getuigen belden direct 112 waarna politie, brandweer en een ambulance met spoed werden opgeroepen. Bij aankomst bleek er een personenauto vol in de flank van een BMW te zijn gereden. In de BMW zaten drie personen, een man, vrouw en een klein meisje. Zij werden door het ambulancepersoneel onderzocht maar kwamen met de schrik vrij.

De bestuurder van de groene auto, een oudere meneer op leeftijd, raakte wel gewond. Hij werd na behandeling en onderzoek in de ambulance overgebracht naar het Gelre ziekenhuis voor verdere behandeling.

De politie sprak na kort na het ongeluk meerdere getuigen. Zij verklaarden dat een van de twee voertuigen door het rode verkeerslicht zou zijn gereden. Welke van de twee is niet bekend gemaakt. De laagstaande zon zou ook een rol hebben gespeeld bij de aanrijding.

Beide voertuigen raakte fors beschadigd en moesten worden afgesleept.

Vanwege het ongeval werd er een deel van de kruising afgesloten. Dit leidde tot een groot verkeersdrama in Apeldoorn zuid. Op de grotere wegen stond alles muur en muur vast.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen