Landelijk

Mogelijk ijsdagen bij start van winter, temperatuur daalt naar beneden

De aankomende dagen in de aanloop naar de wintertijd kan het op sommige plaatsen beginnen als een ijsdag. Dat zijn dagen waarop de temperatuur niet meer boven het vriespunt komt. Dat is dit jaar niet eerder gebeurd sinds februari.

De afgelopen dagen was het nog redelijk zacht met temperaturen rond de 8 of 9 graden. Maar de aankomende dagen kan de temperatuur flink zakken tot onder de 0 of rond het vriespunt. Op sommige plaatsen is matige vorst van -5 tot plaatselijk -7 graden mogelijk. Vlak aan de grond kan het zelfs nog kouder worden. Mede door de lucht waarin we terechtkomen is er grote kans op mist de aankomende dagen. Als deze niet opklaart, blijft het bitterkoud buiten rond het vriespunt. Dan spreek je van een ijsdag.

 

 

Gerelateerde artikelen