Gelderland

Auto volledig uitgebrand op carpoolplaats Landgoedlaan Apeldoorn

Een auto is in de nacht van donderdag op vrijdag volledig in vlammen opgegaan. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Rond middernacht kwam de 112 melding binnen bij de meldkamer, twee fietsers zagen een enorme vlammenzee op de carpoolplaats langs de A50, aan de Landgoedlaan in Apeldoorn. Toen zij dichterbij gingen kijken zagen zij dat er een auto volledig in de brand stond waarna een van hen direct 112 belde.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse en wist overslag naar een naastgelegen auto te voorkomen. De brandende auto, was niet meer te redden. Deze brandde volledig uit. De naastgelegen auto liep wel wat schade op door de hitte.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk, maar het heeft er alle schijn van dat het voertuig in de brand is gestoken. Een deel van het achterlicht lag aan de andere kant van de parkeerplaats en overal lagen wel wat onderdelen van de auto.

Voor de 18 jarige Marc en Mabel is het in ieder geval een ritje van werk naar huis om niet snel meer te vergeten. Nadat de twee hun verklaring hadden afgelegd bij de politie, vertelden ze wat ze gezien hadden.

Mabel; We fietste vanaf ons werk (Lidl) richting huis toen we bij het kruispunt stonden bij de Zutphensestraat, we stonden voor de verkeerslichten te wachten toen Marc opeens zei dat er iets brandde op de carpoolplaats.

Marc; Toen we dichterbij kwamen zag ik dat het om een auto ging, Mabel belde hierop direct 112. Volgens de politie zijn er wel vaker autobranden rond oud en nieuw voegt Marc toe.

De zwaar beschadigde auto werd iets voor 01.00 uur afgesleept door een bergingsbedrijf.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen