Gelderland

Nieuwe hoofdpost brandweer Apeldoorn mogelijk aan de rand van De Maten

De gemeente Apeldoorn wil mogelijk de panden van Ter Hoeven verf aan de Molenmakershoek in Apeldoorn-De Maten kopen om daar de nieuwe hoofdpost van de brandweer te plaatsen.

De bemanning van de hoofdpost rukt nu uit vanaf de Vosselmanstraat in het centrum. Zij zijn op de adressen in het westen snel ter plaatse en in het oosten minder snel. Als de brandweer moet uitrukken naar de oostrand van Apeldoorn is de aanrijtijd soms 10 of 12 minuten. Dat gaat om grote stukken van Zevenhuizen, Zuidbroek en Osseveld-Woudhuis.

De hoofdpost aan de Vosselmanstraat is hoog nodig toe aan renovatie en er is ook de aankomende jaren nog een uitbreiding van Apeldoorn te verwachten. Het is voor hun een goed moment om te kijken naar een andere plek voor de hoofdkazerne van Apeldoorn.

Gerelateerde artikelen