Opmerkelijk

Brandweer Rotterdam bepantsert voertuig voor de jaarwisseling

De brandweer van Rotterdam heeft ter voorbereiding op de aankomende jaarwisseling een voertuig bepantsert. Dit voertuig wordt achter de hand gehouden mocht er de komende jaarwisseling ernstige ongeregeldheden uitbreken.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond liet weten dat het een trieste nasleep is van de rellen op de Coolsingel. Tijdens die rellen werden hulpverleners waaronder brandweerlieden en agenten aangevallen.

Het voertuig maakt deel uit van het Quick Response Team (QRT) wat samen met de politie kan optrekken bij ongeregeldheden. Er zijn ijzeren roosters bevestigd op het voertuig en ook de bemanning draagt speciale beschermingsvesten.

De wagen wordt ingezet als de ‘normale’ brandweer niet haar werk kan doen als er bedreigende situaties voordoen.

Gerelateerde artikelen