Gelderland

Felle brand verwoest auto Kwartelweg Apeldoorn

Het jaar 2022 is pas net begonnen en de eerste autobrand in Apeldoorn is alweer een feit. Afgelopen nacht brandde er een auto volledig uit aan de Kwartelweg in Apeldoornse vogelbuurt.

Rond 01.00 uur werd de brand ontdekt door buurtbewoners die wakker werden van een knal. Toen zij gingen kijken zagen ze een vlammen zij in hun straat. Eerst werd nog gedacht aan de afvalcontainer, maar al snel bleek dat de auto van de buren in brand stond. Zij belde direct 112 waarna zowel de brandweer als de politie snel ter plaatse waren.

De brandweerlieden hadden het vuur, wat inmiddels was overgeslagen naar een houten hekwerkje, snel onder controle. De brandweer wist door het snelle ingrijpen te voorkomen dat de vlammen oversloegen naar de coniferenhaag.

De politieagenten namen verklaringen op van omwonenden, terwijl de brandweerlieden nog druk bezig waren met het nablussen van de brand.

De oorzaak van de felle brand wordt nog onderzocht. Morgen zal er in de loop van de dag forensisch onderzoek worden verricht aan de auto.

Het afgelopen half jaar werd Apeldoorn in korte tijd opgeschrikt door meerdere autobranden. Voornamelijk in het zuidelijke deel gingen auto’s in vlammen op. Bij de meeste gevallen was brandstichting de oorzaak. Op camerabeelden was destijds te zien dat een persoon de auto in brand stak.

Of er bij deze brand sprake is van brandstichting is nog onduidelijk, echter houdt de politie daar op dit moment wel rekening mee.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen