Opmerkelijk

Verdachte van dood 4-jarige Dean was zwaar onder invloed

De 34-jarige Belg die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de 4-jarige Dean was zwaar onder invloed toen de politie hem afgelopen maandag arresteerde in Meerkerk in de provincie Utrecht.

Volgens de politie duurde het uren voordat Dave de K. de plek kon aanwijzen waar Dean lag, melden Belgische media. Dean werd afgelopen woensdag voor één nacht toevertrouwd aan de zorg van Dave de K. en zijn vriendin, goede vrienden van diens moeder.

In 2010 werd Dave de K. al eerder veroordeeld tot 10 jaar cel voor de gewelddadige dood van zijn 2-jarige stiefzoon. In december 2018 kwam de man op vrije voeten.

“Ik wist dat hij in de cel had gezeten, maar ik wist niet waarom”, vertelde de moeder van Dean gisteren aan de Belgische krant Het Nieuwsblad. “Hij vertelde enkel dat hij tien jaar lang onschuldig in de gevangenis had gezeten. Als ik dit geweten had, zou ik hem nooit mijn kinderen hebben toevertrouwd.”

Gerelateerde artikelen