Gelderland

Scooterrijder botst met wild zwijn Groenendaalseweg Loenen

Een scooterrijder is maandagochtend lichtgewond geraakt bij een ongeluk met een wild zwijn op de Groenendaalseweg in Loenen.

Het ongeluk gebeurde rond 05.30 uur. De scooterrijder was onderweg naar het werk. Hij reed vanaf de Woeste Hoeve in de richting van Loenen toen het mis ging. Een wild zwijn stak plots de weg over, de scooterrijder kon het beest niet meer ontwijken en botste vol tegen het beest aan. De scooterrijder kwam hard ten val en liep onder andere schaafwonden en een pijnlijke knie op.

Het wilde zwijn bleef enkele minuten stil liggen op het wegdek waarna deze weg strompelde in de richting van het bosgebied.

Een toegesnelde hondengeleider van de politie bekommerde zich eerst over de scooterrijder, daarna is hij met zijn hond nog gaan zoeken naar het wilde zwijn.

Een wildbeheerder is in kennis gesteld en gaat later zoeken naar gewonde beest. De scooter raakte total loss bij de aanrijding. De lichtgewonde scooterrijder is door familie opgehaald en naar de eerste hulp toe in het ziekenhuis.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen