Gelderland

‘Oranjerotonde’ zonder camera’s in Apeldoorn

Omdat er op de welbekende ‘Oranjerotonde’ eind vorig jaar veel feesten en ongeregeldheden waren besloot burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn eind november dat de rotonde in de gaten werd gehouden met cameratoezicht. Maar nu zijn de camera’s overbodig geworden. Eind vorig jaar werden ze geplaatst en nu worden ze weggehaald. Het zou een proef zijn van een jaar om te kijken wat er gebeurd op de rotonde en omdat er dan eerder kan worden ingegrepen.

Camera’s

De camera’s werden opgehangen bij de Oranjerotonde na een reeks protestacties waarbij ongeregeldheden uitbraken. En later volgden grote feesten op de rotonde vanwege het EK en Max Verstappen in de Formule 1. Na het installeren van de camera’s is hier geen sprake meer van geweest dus worden de camera’s weer weggehaald volgens de burgemeester Ton Heerts. Het is na de periode ,met het kampioenschap van Max Verstappen en het EK waarbij uitbundig feest werd gevierd op de Oranjerotonde, rustig gebleven op de Oranjerotonde bij de Matenpoort en Laan van Maten.

Toekomst

Het kan in de toekomst voorkomen dat er weer tijdelijk cameratoezicht komt op de Oranjerotonde alleen dan moet er wel sprake zijn van een grote vrees voor het verstoren van de openbare orde. Als dit zo het geval is dan gaat de burgemeester samen met de Officier van Justitie en de teamchef van de politie de camera’s opnieuw plaatsen bij de Oranjerotonde. Dat geldt overigens niet alleen voor de Oranjerotonde maar ook voor andere locaties binnen Apeldoorn.

Er wordt niet ingegaan op de kosten van de camera’s en alles erom heen op de Oranjerotonde. Ook vind u een lijst met alle camera’s voor toezicht in Apeldoorn op de website van de Gemeente Apeldoorn. Deze camera’s worden gebruikt voor toezicht in de stad, het monitoren van het verkeer en ook voor het in de gaten houden van fietsenstallingen.

 

Foto onder: Het waren grote feesten op de rotonde tijdens het EK.

Oranjerotonde Ek

Gerelateerde artikelen