Gelderland

Wilde achtervolging over A50 Beemte Broekland, verdachte spuugt agent in gezicht.

Een wilde politieachtervolging over de Veluwe eindigde dinsdagavond op de A50 ter hoogte van Beemte Broekland.

De politie zat met meerdere voertuigen achter een wat oudere type Volkswagen golf aan. Het voertuig negeerde een stopteken waarna de achtervolging werd ingezet. Op de A50 tussen Vaassen en Apeldoorn, ter hoogte van Beemte Broekland, eindigde de achtervolging rond 23.15 uur nadat het voertuig crashte tegen de vangrail.

Inmiddels waren er zo’n 10 politieauto’s bij het incident betrokken. De snelweg tussen Vaassen en Apeldoorn werd volledig afgesloten. Ook de toerit naar de A50 bij Vaassen werd afgesloten.

Bij de crash raakte niemand gewond. De bestuurder, tevens verdachte, werd door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel onderzocht en behandeld. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De man moest nog een drugstest ondergaan waarna hij door agenten naar de politieauto werd begeleid. Op het moment dat de agenten met de verdachte naar het politiebureau wilde vertrekken, ging het mis. De verdachte spuugde een agent in het gezicht waarna er een korte worsteling ontstond in de politieauto. Collages schoten te hulp waarna de man een zogeheten spuugmasker om kreeg. Tijdens het vervoer naar het bureau ging het zo’n 2 kilometer verderop weer mis. De verdachte ging in de politieauto opnieuw door het lint. Hierop werden direct meerdere auto’s naar de agenten in nood gestuurd.

Uiteindelijk is de man met spoed overgebracht naar het politiebureau in Apeldoorn. Hij blijft daar in ieder geval de gedurende nacht vast zitten. Een berger heeft de zwaar beschadigde auto van de verdachte afgesleept. Ook een politieauto moest worden afgesleept omdat deze in botsing was gekomen met de auto van de verdachte tijdens de crash. De A50 werd na ruim anderhalf uur deels vrijgeven voor verkeer. Één rijstrook bleef nog afgesloten omdat er glas op de rijstrook lag. Dit moest eerst worden verwijderd. Een politiewoordvoerder kon dinsdagavond nog niet toelichten waarom de man er vandoor ging en waar hij van wordt verdacht. In de loop van woensdagochtend komt de politie met meer informatie.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen