Gelderland

Agent trekt wapenstok en deel corrigerende tik uit Adelaarslaan Apeldoorn

Op de Adelaarslaan in Apeldoorn zuid is donderdagavond één man aangehouden omdat hij weigerde te vertrekken toen agenten hem dit meerdere keren vorderde. 

Rond 22.00 uur kregen de agenten een melding van een ‘incident’ in een woning aan de Adelaarslaan in Apeldoorn. Drie politiewagens kwamen met spoed ter plaatse. Al snel leek de situatie onder controle. Terwijl agenten aan het overleggen waren stapte er een man, die betrokken zou zijn bij het incident, uit een bedrijfsbus en liep richting de agenten. De agenten vroegen de man om weer terug te gaan naar zijn bedrijfsbus en te vertrekken. Nadat de agenten hem dit meerdere keren normaal vroegen en de man dit continue negeerde, vorderde de agenten de man om te gaan. De man bleef de agenten uitdagen en weigerde om te vertrekken. 

Een agent was uiteindelijk genoodzaakt om zijn wapenstok te trekken. De man bleef, ondanks dat de agent de man zeker één corrigerende tik gaf, staan. De man werd uiteindelijk door de agenten aangehouden voor het niet nakomen van bevel vordering. Hij werd per politiebusje overgebracht naar het politiebureau. De man zal de komende nacht in een politiecel moeten door brengen. 

De reden van de politie inzet is niet bekend. Een politiewoordvoerder kon daar donderdagavond nog niets over zeggen. 

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen