Gelderland

Storm Dudley raast over Apeldoorn en omstreken

De Apeldoornse brandweerlieden zijn afgelopen nacht meerdere malen uitgerukt voor andere omgevallen bomen.

De eerste melding kwam rond 23.15 uur binnen voor de Ugchelse brandweerlieden. Zij moesten naar de Parkelaar in Ugchelen. Aldaar aangekomen bleek er een boom te zijn omgewaaid. Deze blokkeerde het straatje. De brandweerlieden hebben de boom deels in stukken gezaagd zodat de weg weer vrij was. Een geparkeerde auto op een oprit van een woning zou, zo vertelt een omstander, geraakt zijn door wat takken. Na ongeveer 20 minuten was de weg weer vrij en konden de brandweerlieden naar terug naar hun bed.

Zo’n drie kwartier later werd de brandweer opgeroepen voor een melding van een stormschade aan de J.C. Wilslaan in Apeldoorn. Hier bleek een dikke boom doormidden te zijn afgebroken. Het afgebroken deel heeft nog meerdere takken van een andere boom meegenomen waardoor de gehele weg bezaaid lag met takken en het afgebroken deel van de boom.

De brandweerlieden hadden na ruim een half uur de weg weer vrij gemaakt waarna zij retour konden.

Zo’n twee uur later werden de brandweerlieden gealarmeerd voor een dikke boom die door de harde wind was omgewaaid achter een flat aan de Van der Spiegelstraat in Apeldoorn Zuid. De boom blokkeerde de uitrit van garageboxen en bleek op meerdere schuurtjes te zijn beland. De boom bleek voor de brandweer te dik. De gemeente zal deze morgen gaan verwijderen. Dit heeft wel als gevolg dat enkele bewoners geen gebruik kunnen maken van de uitrit en dat zij dus niet weg kunnen met hun auto.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen