Gelderland

Verreiker beland in water Apeldoornseweg Hall, 24-jarige bestuurder overleden

Woensdagavond werden de hulpdiensten massaal gealarmeerd voor een voertuig te water langs de Apeldoornseweg tussen Loenen en Eerbeek. Bij aankomst van de hulpdiensten troffen zij een verreiker aan in het Apeldoorns kanaal.

De melding van het ongeval kwam rond 18.00 uur binnen bij de meldkamer. Vijf brandweerwagens, waaronder een duikteam uit Deventer en twee ambulances waren snel ter plaatse. De verreiker was op de kop in het kanaal belandt waardoor de hulpdiensten niet bij het slachtoffer konden komen. Het slachtoffer bleek namelijk dusdanig bekneld te zitten dat het niet mogelijk was hem te redden, ondanks dat de brandweer alle opties had geprobeerd.

Overleden

De Apeldoornseweg tussen Loenen en Eerbeek werd enkele uren volledig afgesloten voor onderzoek en bergingswerkzaamheden. Laat op de avond werd de verreiker uit het water gehaald met de 24-jarige bestuurder uit Amerongen achter het stuur. Hij is helaas overleden achter het stuur.

De toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen