Gelderland

Automobilist rijdt door na aanrijding en laat scooterrijder gewond achter Apeldoorn

Op de rotonde de drie Maagden in de Apeldoornse wijk de Maten heeft maandagavond vlak voor middernacht een ongeluk plaatsgevonden tussen een auto en een scooterrijder. De automobilist reed na de botsing door en liet de scooterrijder gewond achter.

Het ongeluk gebeurde rond 23.50 uur nadat een automobilist vanaf de Matenpoort de rotonde de drie maagden op wilde rijden en twee scooterrijders over het hoofd zag. Een van de twee scooterrijders kon nog net de auto ontwijken, de andere kwam met de auto in botsing waarna deze ten val kwam en daarbij gewond raakte. De bestuurder van de auto ging er na de botsing vandoor in de richting van de Gildenlaan.

Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse en ontfermden zich over de gewonde scooterrijder. De jongeman werd in de ambulance onderzocht en behandeld en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De scooter van de jongen liep bij de botsing enige schade schade. Agenten hebben verklaringen opgenomen van de betrokkenen en van getuigen.

De politie zocht nog in de omgeving naar de doorgereden automobilist maar zonder resultaat.

Dinsdagochtend meldt politiewoordvoerster Sigrid Passchier dat de automobilist zich later alsnog bij de politie heeft gemeld. Agenten hebben verklaringen opgenomen van de bestuurder en de schade opgenomen. Waarom de bestuurder er in eerste instantie vandoor ging is niet bekend.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen