Landelijk

Steeds meer mensen rijden weg na tanken zonder te betalen

Vanwege de snelle stijging van de benzineprijzen rijden steeds vaker mensen weg bij de pomp na het tanken zonder eerst betaald te hebben. Stichting SODA bevestigd dit aan de NOS. Stichting SODA is een stichting die voor ruim 500 tankstations achter wanbetalers aan gaat en aangifte doet bij de politie.

In het begin van het jaar ging het om ongeveer 300 doorrijders in een week. Nu staat dat aantal op gemiddeld 350 tot 370 automobilisten per week. Iemand van de stichting zegt overigens dat er geen toename is van criminaliteit, maar van onmacht.

Steeds vaker worden tankstations uitgerust met camera’s die de auto, bestuurder en het kenteken van de auto op beeld zetten. Zo wordt het makkelijker om doorrijders op te sporen.

Gerelateerde artikelen