Gelderland

Opnieuw afvalbrand Germanenlaan Apeldoorn

Binnen 24 uur tijd moest de brandweer twee afvalbrandjes blussen aan de Germanenlaan in Apeldoorn. De eerste melding kwam gisteravond binnen bij de meldkamer brandweer toen er een grote berg huishoudelijk afval in brand stond. Vanavond konden de brandweerlieden opnieuw uitrukken naar de Germanenlaan, voor wederom een afvalbrand, bijna op dezelfde plek.

Rond 21.30 uur zag een bewoner van een appartementencomplex een groepje jongeren weg fietsen vanaf de stapel afval. Op dat moment was er ook al rookontwikkeling en vlammen zichtbaar waarop de bewoner de brandweer belde. De brandweer was snel ter plaatse en bluste het brandje. Omdat het de tweede brand binnen 24 uur tijd is en omdat er nog een behoorlijke stapel afval ligt. Liet de brandweer de gemeente komen om te zorgen dat de stapel kon worden opgeruimd zodat er niet opnieuw brand gesticht zou worden.

Na ongeveer 20 minuten keerde de brandweer terug naar de kazerne.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen