Gelderland

Stemlokaal ROC Aventus Apeldoorn kort ontruimd door brandalarm

Door een brandalarm van het ROC Aventus aan de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn, moest de gehele school worden ontruimd. Zo’n paar honderd leerlingen moesten het school gebouw tijdens hun les verlaten. Naast de leerlingen moesten ook mensen die kwamen stemmen het pand verlaten en ook konden mensen die wilde stemmen, dit zo’n 20 minuten niet doen bij het ROC.

De brandweer was snel ter plaatse en verrichtte een onderzoek naar de oorzaak van het brandalarm. Al snel bleek dat het ging om een ‘loze’ melding waarop de brandweer retour kon en iedereen het pand weer in mocht.

De leerlingen konden hun lessen vervolgen en de stemmers konden weer stemmen op hun partij.

Het oponthoud duurde zo’n 20 minuten.

Foto’s Ewan Spit/LDGFotografie

Gerelateerde artikelen