Landelijk

Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan gevolgen van kanker

Piet Paulusma is zondagmiddag op 65-jarige leeftijd overleden. Dat maakte Omroep MAX-baas Jan Slagter namens de familie bekend. De bekende weerman is overleden aan kanker in Ziekenhuis Leeuwarden.

De weerman is donderdag voor het laatst op tv gezien en is vrijdag nog te horen op de radio. “Het is vreselijk verdrietig dat we hem nooit meer zijn kenmerkende uitsmijter ‘oant moarn’ horen zeggen”, aldus Slagter.

Paulusma was al een tijdje ziek, maar wilde het niet naar buiten brengen. “Ongelooflijk dat Piet zijn ziekte zo dapper heeft doorstaan”, zegt omroeporganisatie Jan Slagter. “Zolang het nog ging, wilde hij door met werken.”

Piet begon zijn carrière als weerman in 1985 bij Omrop Fyslân. Sinds september 1996 speelt hij voor SBS6 elke dag Piets Weer op verschillende locaties in het land. Na 23 jaar maakte SBS bekend afscheid te nemen van het Friese icoon, omdat de zender besloot dat het tijd was voor “iets nieuws”.

Gerelateerde artikelen