Gelderland

UPDATE | Agent stabiel in ziekenhuis na aanraking met gevaarlijke stof Arnhem

De hulpdiensten zijn woensdagochtend opgeroepen vanwege een incident aan de Fruithoeve in Arnhem. Hier werd een politieagent onwel bij een incident en werd hij zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De agent werd blootgesteld aan een onbekende stof waarmee mogelijk iemand zelfmoord probeerde te plegen

Opschaling

De politie, verschillende ambulances en veel brandweer eenheden werden omstreeks 09:35 uur opgeroepen voor een “incident met gevaarlijke stoffen”. De traumahelikopter was ook opgeroepen. Hulpdiensten zijn uitgebreid naar “GRIP 1”. Dit betekent een betere samenwerking tussen hulpdiensten. De woordvoerder liet na 10.00 uur weten vanochtend gealarmeerd te zijn met het verzoek om assistentie aan de Fruithoeve te verlenen.

Onbekende stof

Volgens de politie zou het om een onbekende stof gaan waarmee iemand zelfmoord probeerde te plegen. Een agent werd hieraan blootgesteld waarna hij ziek werd. De agent is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, zegt de woordvoerder. Later in de middag werd bekend dat de toestand van de agent stabiel is.

De politie doet nu onderzoek en de brandweer kijkt naar welke stof het mogelijk is. Er is een specialistisch team opgeroepen om de gevaarlijke stof te onderzoeken en op te ruimen. De directe buren van de woning mogen nog niet naar huis.

Foto: Ter illustratie

Gerelateerde artikelen