Gelderland

Enorme ravage na plofkraak Primera Mercatorplein Apeldoorn

Rond 03:30 uur klonken er vannacht 2 luide explosies aan het Mercatorplein in Apeldoorn. Daar werd de geldautomaat die bij de Primera zit opgeblazen met een enorme ravage als gevolg.

112-Melding

Nadat de melding was gedaan kwamen de Koninklijke Marechaussee, brandweer en EOD naar het Mercatorplein. De brandweer en de EOD werden uit voorzorg opgeroepen omdat er mogelijk nog niet ontplofte explosieven zouden kunnen liggen.

De omwonenden van het Mercatorplein gaven aan dat zij vlak na de knal twee jongens naar buiten zagen rennen en er vandoor gingen op een witte scooter. Deze werd later gevonden op de Vlijtseweg in Apeldoorn.

Omsingeld

Rond 05:15 uur omsingelde agenten het Prinsenpark met zeker 8 politievoertuigen en later ook een politiehelikopter. De daders zouden zich daar mogelijk ophouden, maar dit bleek alter niet het geval. Er werden wel twee tassen gevonden die mogelijk verband houden met de plofkraak.

De forensische opsporing is ter plaatse voor sporenonderzoek. Voor zover bekend zijn er nog geen aanhoudingen verricht. Of de daders wat hebben buit gemaakt is nog onduidelijk. De politie heeft de jacht geopend op twee daders die een witte scooter hebben achtergelaten.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!