Gelderland

Ernstig ongeval op A1 bij Ugchelen, vrachtwagens botsen op elkaar

Op de A1 bij Ugchelen ter hoogte van het tankstation is een ongeval gebeurd tussen 2 vrachtwagens. Beide chauffeurs van de vrachtwagens raakten gewond. Een van de chauffeurs moest door de brandweer worden bevrijdt uit de cabine.

Beide chauffeurs zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De gele vrachtwagen heeft kort na het ongeval even in brand gestaan maar dit is door werklui die bij het tankstation aan het werk waren geprobeerd te blussen. De brandweer heeft dit overgenomen met poederblussers.

De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse. Een traumahelikopter werd vanuit Nijmegen opgeroepen en is kort daarna geannuleerd.

De snelweg is in de richting van Amersfoort afgesloten. Verkeer kan via het tankstation omrijden maar wordt aangeraden de ingestelde omleiding te volgen via de A50, A12 en A30. De Verkeersongevallen Analyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen