Overijssel

Man in bijzijn van veel kinderen doodgeschoten in McDonald’s Zwolle

In het bijzijn van veel kinderen werd vanavond een man doodgeschoten in de McDonald’s aan de Floresstraat in Zwolle-Noord. Een gezin wat op slechts 3 meter van de schietpartij zat zag alles gebeuren. Volgens hen schoot de dader een compleet magazijn leeg.

Magazijn leeg

De dader zou de McDonalds binnen zijn gelopen waarna hij opeens een wapen uit zijn trok jas en hij begon te schieten op een tafeltje waaraan 2 mannen zaten. Dat melden getuigen van de schietpartij.

Een omstander dook nog weg en bracht zijn kinderen in veiligheid. Nadat de dader was gevlucht bood de man direct eerste hulp. Één man was vrijwel direct overleden. De tweede man leefde nog wel maar vecht wel voor zijn leven. Het personeel van de McDonald’s was direct de reanimatie gestart.

Vluchten

Omstanders en klanten in de McDonalds zetten het meteen op een vluchten en renden naar buiten. De dader is ook gevlucht en is na een klopjacht door de politie en een politiehelikopter nog niet gevonden.

Veel mensen die het voorval hebben zien gebeuren, krijgen hulp aangeboden van Slachtofferhulp.

De politie roept mensen via Twitter op om niet naar de McDonalds te komen.

Gerelateerde artikelen