Landelijk

NS: Treinen gaan vandaag niet meer rijden, problemen zijn te groot

De NS heeft zojuist laten weten dat er vandaag helemaal geen treinen meer gaan rijden door de grote storing. Eerder vandaag stopten de treinen met rijden na een grote landelijke storing aan de reisinformatie. Deze liet niet de juiste informatie zien.

De uitval van de treinen leid tot in het hele land tot chaos. Vele reigers zijn gestrand en moeten nu ander vervoer zien te regelen naar hun bestemming.

De NS geeft op hun website de volgende statement:

Door de enorme impact van de storing aan het IT-systeem is het helaas niet mogelijk om vandaag nog treinen te rijden. Hoewel de oorzaak van de storing inmiddels verholpen is, is de impact groot. Om betrouwbaar te kunnen opstarten, moeten systemen geüpdate worden en treinen op de juiste plaats worden gebracht. Dat vergt tijd.

Voor onze reizigers is dit een ontzettend vervelend bericht. De verwachting is dat morgenochtend grotendeels de normale dienstregeling kan worden opgestart. Aan het einde van de ochtend trad de IT-storing op. Deze had invloed op het systeem dat actuele planningen maakt voor treinen en personeel. Dit systeem is belangrijk om veilig en volgens dienstregeling te rijden: wanneer er ergens een incident optreedt, dan past het systeem zich daarop aan. Dat was door de storing niet mogelijk.

De internationale treinen ondervinden geen hinder van deze storing. Voor informatie over de dienstregeling van andere vervoerders kunnen reizigers de websites van deze vervoerders raadplegen. De reisplanner voor morgenochtend wordt op dit moment bijgewerkt.

 

Foto: Remco NS

Gerelateerde artikelen