Overijssel

UPDATE | Derde persoon onder puin ingestort huis Oldenzaal bevrijdt

Aan de Hoefsmid in Oldenzaal (Overijssel) is vanmorgen een vrijstaande woning volledig ingestort. Er zijn meerdere traumahelikopters aanvliegend uit onder andere Amsterdam en Groningen en eentje uit Duitsland. Er werden door speciale teams van de brandweer twee slachtoffers uit het puin gehaald. Een derde slachtoffer werd enkele uren later uit het puin gehaald.

Het gaat om een vader, moeder en een dochter. Zij worden nu opgevangen door de ambulance.

Gasexplosie

De brandweer van Twente liet weten dat het gaat om een gasexplosie. Daardoor is het huis volledig ingestort.

Hulpverlening

De hulpdiensten worden massaal gealarmeerd voor hulpverlening. Vanwege de ernst van de situatie is er GRIP 3 afgegeven. Uitleg GRIP 3: Bedreiging van het welzijn van (grote groepen van) de bevolking binnen één gemeente.

Rond 09:45 uur kwam de eerste melding bij de meldkamer binnen. En rond 10:00 uur werd er al flink opgeschaald door de hulpdiensten. Ook het STH van de brandweer (Specialisme Technische Hulpverlening) is opgeroepen. Zij zijn gespecialiseerd in dit soort incidenten. Het gaat om de teams van Veiligheidsregio’s Gelderland Zuid en IJsselland.

De brandweer en politie roepen mensen op om niet naar de incidentplaats te komen. Er wordt een grote hulpverlening op touw gezet.

Later meer…

Gerelateerde artikelen