Gelderland

Bewoners appartementencomplex op straat tijdens brand Apeldoorn

Zo’n vijftiental bewoners van een appartementencomplex aan het Sophiaplein in Apeldoorn, moesten vrijdagavond tijdelijk hun woning verlaten wegens een brand.

Rond 23.30 uur werd de brand ontdekt waarna er direct door de bewoners zelf een blusactie werd verricht, de blusactie was succesvol, echter stond de bovenste etage van het complex vol met rook. Het appartementencomplex werd ontruimd en de brandweer werd opgeroepen om een nacontrole uit te voeren. Een hoogwerker en een blusvoertuig kwamen ter plaatse. De brandweerlieden hoefden niet te blussen, de blusactie was namelijk geslaagd en de brand was geheel uit. De brandweerlieden hebben het appartementencomplex geventileerd.

Stichting Salvage is in kennis gesteld met betrekking tot de schade. De bewoners konden nadat het sein veilig was gegeven, weer naar binnen.

Bij de brand raakte niemand gewond.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen