Gelderland

Grote ravage, vrachtwagen gekanteld op A50 Apeldoorn-Arnhem

Op de A50 tussen Apeldoorn en Arnhem is vanmiddag een vrachtwagen gekanteld. Door het ongeval zijn 2 rijstroken afgesloten. Tijdens de berging wordt de snelweg tussen knooppunt Beekbergen en Arnhem helemaal afgesloten.

De toedracht van het ongeval is niet bekend. De vrachtwagen kwam iets na Woeste Hoeve tegen de vangrail aan waarna hij kantelde. De chauffeur wist zelf uit de vrachtwagen te komen en werd gecontroleerd door het ambulancepersoneel. Daarna is het slachtoffer naar het ziekenhuis overgebracht.

Sommige bestuurders die langs het ongeval reden deden dit met een mobiele telefoon in de hand. Twee daarvan zijn daarvoor beboet.

De afhandeling duurt zeker tot middernacht. Zo moet Rijkswaterstaat onder meer het voertuig bergen en moet 80 meter aan vangrail worden vervangen. Wil je richting Arnhem, dan leid Rijkswaterstaat je om vanaf knooppunt Beekbergen. Volg daar de borden Amersfoort/Arnhem (A1, A30 en A12).

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen