Landelijk

Deel van flat verwoest na gasexplosie Bilthoven, regio meld meerdere gewonden

Bij een gasexplosie vanmorgen aan de Weegschaal in Bilthoven zijn volgens RTV Utrecht meerdere gewonden gevallen. Een deel van het flatgebouw is verwoest. Volgens de eerste berichten van Veiligheidsregio Utrecht zijn er gewonden gevallen waaronder brandweerlieden.

Explosies

Vanmorgen ontstond er tijdens werkzaamheden een gaslekkage waarna meerdere woningen werden ontruimd. Daarna was er al een kleine ontploffing. Kort daarna was er een tweede ontploffing die zo heftig was, dat een deel van de flat is weggevaagd. Er is een gat in de flat geblazen waardoor je nu dwars door de flat heen kan kijken.

Opschaling

Voor de melding zijn enorm veel hulpdiensten opgeroepen waaronder meerdere ambulances, brandweerwagens en traumahelikopters. Er is voor een betere communicatie en afhandeling opgeschaald naar GRIP 2. Ook ambulances uit Amsterdam zouden ter plaatse zijn. Ook zijn er meerdere Officieren opgeroepen.

Later meer…

Gerelateerde artikelen