Gelderland

Bestelbusje Valkenweg Apeldoorn uitgebrand, vermoeden van brandstichting

Een harde knal en niet veel later staat er een Volkswagen Caddy volledig in brand. Dit is wat bewoners van de Valkenweg in Apeldoorn Zuid maandagavond meemaakten.

Rond 23.15 uur hoorden de bewoners een ‘harde’ knal, als zij naar buiten kijken zien zij een Volkswagen Caddy in brand staan. Met een tuinslang en een brandblusser werd nog geprobeerd het vuur te bestrijden, maar zonder succes. De inmiddels gealarmeerde brandweerlieden waren snel ter plaatse en hadden het vuur snel onder controle, wel kwam er veel rookontwikkeling vrij.

De voorzijde van het voertuig is volledig in vlammen opgegaan. Het voertuig zelf kan in ieder geval worden afgeschreven.

Al snel werd er door buurtbewoners gesproken over brandstichting, “Eerst een knal en daarna een diesel busje wat in brand staat? Dat is geen toeval” aldus een van de buurtbewoners.

De politie startte direct een onderzoek. Agenten namen verklaringen op. Ook werd er een jerrycan dop in beslag genomen. Deze lag op een paar enkele meters van het voertuig verwijderd.

Agenten ter plaatse melden dat brandstichting niet wordt uitgesloten en dat getuigen contact op kunnen nemen met de politie via 0900-8844.

Foto’s: Persbureau LDG

Gerelateerde artikelen